Tgrt Haber
15 Haziran 2021 09:58

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası dolarda son durum

14 Haziran'dan Brüksel'de gerçekleşen NATO liderler zirvesi Erdoğan-Biden görüşmesi öncesinde 8.40 seviyelerinde olan dolar görüşmeden sonra İstanbul serbest piyasada 8,4740 liradan, euro 10,2820 liradan güne başladı. Saat 10.23 itibarıyla ise dolar 8,54 seviyesinde seyrediyor.

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası dolarda son durum
dolar,ekonomi,euro,finans

NATO Zirvesinde gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen kritik görüşme piyasalar açısından merakla bekleniyordu. İki liderin görüşmesinden piyasaları hareketlendirecek olumlu veya olumsuz bir mesaj çıkmadı.

ERDOĞAN'DAN YARARLI VE YAPICI GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

Biden ile görüşesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yararlı ve yapıcı bir görüşme olduğunu söyledi. Piyasaların özellikle yakından takip ettiği S-400 konusunda düşüncelerinin değişmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı düşünceyi ABD Başkanı Biden’a ilettiğini söyledi. Erdoğan, F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettiğini söyledi.

BIDEN: POZİTİF VE VERİMLİ TOPLANTI YAPTIK

Biden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin verimli ve pozitif bir toplantı yaptıklarını söyledi. Gerçek bir ilerleme kaydedeceklerine inandığını belirten Biden, “ABD ve Türkiye olarak iki ülkenin çok önemli bir ajandası var" dedi.

DOLARDA SON DURUM

Zirve'den piyasaları olumlu ya da olumsuz etkileyecek bir gelişme çıkmadı. Hafif yükselen döviz kurları bu sabah ise yatayda seyrediyor. Türk Lirası dolar karşısında son günlerde 8.30 seviyelerine kadar gelmişti. Dolar/TL paritesi Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi 8,40 seviyelerinde yatay seyrederken görüşmeden sonran 8.47 seviyesinin üzerine çıktı. Görüşme sonrasında 15 Haziran 2021 Salı günü İstanbul serbest piyasada dolar 8,4720 liradan alınan dolar, 8,4740 liradan satılıyor. 10,2800 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2820 lira olarak belirlendi. Saat 10.23 itibarıyla ise dolar 8,54 seviyesinde seyrediyor.

DÖVİZ KURUNDA FED ve TCMB KARARI ÖNEMLİ

Görüşmeye fazla anlam yüklendiğini ifade eden bazı analistler, 16 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek olan FED toplantısının ve 17 Haziran Perşembe günkü TCMB'nin faiz kararının kurun hareketi için önemli önemli olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...