Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 09:16

15 Temmuz gazisi ihanet gecesini anlattı: O kadar kan akmıştı ki yatak kana doymuştu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinde vatanını ve milletini korumak için tereddütsüz sokağa çıkan halk kilit rol oynadı. Onlardan biri de gazi Fatih Öztürk’tü. Öztürk, “Hastanede yanımda bir kişi vardı, ağır yaralanmıştı. O kadar kan akmıştı ki yatak kana doymuş, artık yere damlıyordu. Herkes için zor bir geceydi, insanlar ‘kahrolsun darbe’ dedikçe FETÖ’cüler yoğun ateş ediyordu. Sabaha kadar, 8-9 saat insanları öldürdüler” diyerek o gece yaşanan dehşeti anlattı.

15 Temmuz gazisi ihanet gecesini anlattı: O kadar kan akmıştı ki yatak kana doymuştu
15 temmuz darbe girişimi,Fatih Öztürk,gazi,FETÖ

TGRT HABER | ÖZEL

15 Temmuz 2016'da, ikiyüzlü Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Türkiye’yi işgal etmek için hain darbe girişimi düzenlendi. Milyonlarca insan sokağa döküldü, tankların altına yattı, hainlere direndi. Türk Milleti tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ölümüne ülkesini savunarak darbe girişimini bertaraf etti. 251 vatandaş şehit, 2196 vatandaş gazi oldu.

15 Temmuz Darbe girişiminde gazi olan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde darbecilere kendini siper eden kahramanlardan birisi de Fatih Öztürk. Darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı ve gazi oldu. Motosikletle hastaneye yetiştirildi. Fatih Öztürk, 15 Temmuz'da yaşadıklarını ve nasıl gazi olduğunu TGRT Haber internet sitesine anlattı. Çocuklarının sütünü buzdolabına bıraktıktan sonra sokağa çıktığını belirtti.

‘KAHOLSUN DARBE’ DEDİKÇE ATEŞ AÇTILAR

Fatih Öztürk, “İş dönüşü eve geçtiğimde televizyonu açtım, 'Allah demokrasimizi korusun' diye bir cümle duyunca dışarı çıktım, arkadaşlarla buluştum, gece 1 gibi Kısıklı'ya vardık. Sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gittik. Asıl olaylar burada oluyordu. Köprü ile Altunizade girişinde ateşten kaçan insanlara rastladık, biz yine de gittik. İnsanlar ilerleyemiyor, geri kaçıyor, yere yatıyorlardı. Her ayağa kalkıp ‘kahrolsun darbe’ deyişlerinde darbeciler yoğun ateş ediyorlardı. Baldırımda bir ılıklık hissettim, vurulmuştum. Bizi motosikletle Altunizade'ye doğru götürdüler. Orada bir okul servisiyle hastaneye yetiştirdiler.  Hastanede her yer kan revan, doktorlar telaş içindeydi. O sırada yanımda biri vardı, o kadar kan akmıştı ki yatak kana doymuş ve damlamaya başlamıştı” diye ekledi.

15 Temmuz gazisi ihanet gecesini anlattı: O kadar kan akmıştı ki yatak kana doymuştu

MAHKEMEDE HİKAYE ANLATTILAR

Mahkeme sürecini de yakından takip ettiğini belirten Fatih Öztürk, “Mahkemeler tam bir tiyatroydu. Hainler davayı uzatmak için çocukluğundan başlıyorlardı. Darbecilerin avukatları da mahkemelerde bol bol hikaye anlattılar, Hz İsa’yı, Musa’yı bile anlattılar. Burada olay belli, suç belli, yapan belli. İşin tuhaf yanı kimse pişman değildi. Askerler ne olduğunu söylemiyorlardı, birbirini ele vermiyorlardı, komutan şöyle yapın, böyle yapın bile demediler” diye konuştu.

BUNLAR ANA KUZUSUYSA ÖLDÜRENLER KİM?

Darbeye karışan erler için “ana kuzusu” ifadesini kullanmasını da eleştiren Öztürk, “Bunlar ana kuzusuysa öldürenler kimdi? Elimizde silah yok, taş bile atmadık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki olaylar hiçbir şeye benzemiyordu. Sabaha kadar 8-9 saat insanları öldürdüler, yaraladılar. Ancak nasılsa 40 askere beraat verildi” dedi.

Fatih Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminde orada olup da yaralanmayan veya şehit olmayan ancak varlık gösteren insanların da unutulmaması gerektiğini söyledi.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...