Tgrt Haber

ABD'de tüketici güveni yükselişe geçti

14 Kasım 2014 17:00
ABD'de tüketici güveni yükselişe geçti
abd, tüketici, tüketici güveni,

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) kasım ortasında 89,4'e çıkarak son aylardaki yükseliş eğilimini sürdürdü.

Michigan Üniversitesi tarafından bugün açıklanan verilere göre, UMICH kasım ortasında 89,4 seviyesine yükselerek, Temmuz 2007'den bu yana en iyi performansı gösterdi. Ekim sonunda 86,9 düzeyinde ölçülen UMICH'e ilişkin kasım ortası beklentisi 87,5 olarak belirlenmişti. Uzmanlar, tüketici güveninin istihdam sektöründeki iyileşme ve düşen petrol fiyatlarına paralel yükseldiğini belirterek, tüketici harcamalarının yılın en büyük alışveriş dönemi olan kasım-aralık aylarında daha da artacağı öngörüsünde bulunuyor. Öte yandan, güne düşüşle başlayan New York borsasında endeksler, beklentileri aşarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşan tüketici güveninin ardından satıcılı seyrine devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...