Tgrt Haber

İstanbul'da ekmeğe yüzde 30'un üzerinde zam! İşte yeni fiyat... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Ekonomim
09 May 2024 20:18 - Güncelleme : 09 May 2024 20:22
İstanbul'da ekmeğe yüzde 30'un üzerinde zam! İşte yeni fiyat... 

İstanbul’da 200 gram ekmeğin en düşük fiyatı, İstanbul Ticaret Odası’nın mayıs ayı meclis toplantısı kararıyla 10 TL’ye çıkarıldı. 200 gramlık ekmeğe böylelikle yüzde 31,25 zam gelmiş oldu. 

Megakent İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi fırınların yeni ekmek fiyatı tarifesini güncellemek için Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. 

Karar sonrası yapılan açıklamada, "Ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi kabul olunmuştur" denildi. 

İstanbul'da ekmeğe yüzde 30'un üzerinde zam! İşte yeni fiyat...  - 1. Resim

MALİYETİNE DİKKAT ÇEKLİLDİ 

Ekonomim'de Merve Yiğitcan'ın haberine göre, oylamaya götürülen kararda "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer alan un, maya gibi hammaddelerin yanı sıra işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar sonucunda ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin en düşük fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurulumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur" denildi. 

İstanbul'da ekmeğe yüzde 30'un üzerinde zam! İşte yeni fiyat...  - 2. Resim

Son yapılan toplantı Aralık 2023’te gerçekleşmiş ve ekmek fiyatı 210 gram için en düşük 8 TL olarak belirlenmişti. 

Kaynak: Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...