Tgrt Haber
29 Mart 2024 16:03 - Güncelleme : 29 Mart 2024 17:30

Son dakika! Ali Koç'a tam destek! Göreve devam ediyor

Son dakika haberi... Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından Kulüpler Birliği'ndeki başkanlık görevini bıraktığını açıklayan Ali Koç'a Süper Lig ekiplerinden destek geldi. Koç göreve devam kararı aldı. İşte detaylar...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber

Ali Koç'un da katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından Kulüpler Birliği'ndeki başkanlık görevini bıraktığını açıklayan Ali Koç'a Süper Lig ekiplerinden destek geldi.

YÜKSEL YILDIRIM: "ALİ KOÇ GÖREVE DEVAM EDECEK"

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Ali Bey'in başkanlıktan ayrılma talebini kabul etmedik ve göreve devam etmesi için 17 kulübümüz de kendisine destek verdi. O da bizi kırmadı ve göreve devam edeceğini söyledi. Kulüpler Birliği olarak her ne kadar sıkıntı içinde olsak da birbirimizi desteklemek zorundayız. Türk futbolu bizim geleceğimiz. Buna sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY HARİÇ 18 SÜPER LİG EKİBİ ONAY VERDİ!

Yıldırım, Rizespor, Trabzonspor ve Galatasaray'a ulaşamadıklarını ve kararlarının ne olduğunu bilmediklerini ifade etmişti.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre de; Trabzonspor ve Rizespor,  Ali Koç’un Kulüpler Birliği başkanlığına geri dönmesine onay verdi. Geri dönüş yapmayan tek takım Galatasaray kaldı.

"HERKES YABANCI HAKEM İSTİYOR"

Yıldırım, yabancı hakem konusunda da "Yabancı hakem konuşuldu. Hazır değiliz ama bayağı bir kulüp istiyor yabancı hakemi. Herkes hakemlerden şikayet ediyor ama ne kadar hızlı yapılabilir, altyapısı nedir buna biz karar veremiyoruz. Ancak biz istiyoruz, evet. VAR konuşmalarını da görünce..." dedi.

"TFF'DE DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ"

Başkan Yıldırım, "Birçok konu var ama en çok konuşulan konu; TFF'nin artık görevini yapamadığı yönünde. Değişim zamanı geldi. Bugün mü, sezon sonu mu? O konuşulur... Bizi dinleyen bir TFF istiyoruz." sözlerini kullandı.

FATİH SARAÇ: "ALİ KOÇ'A TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kulüpler Birliği Vakfı, Maslak’taki ofisinde bir toplantı gerçekleştirdi. Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantının ana konusunun Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Kulüpler Birliği başkanlığından istifası olduğunu belirten Fatih Saraç, "Bugün bir madde ile ilgili toplantı yaptı. Diğer futbolumuzla ilgili konuları da birer parça dahi olsa görüştük. Ama ana konumuz sevgili başkanımız Ali Koç Bey’in istifasıydı. Toplantımıza 16 kulübümüz katıldı. 4 kulübümüzün mazereti vardı. 3 kulübümüze ulaşamadık, 1 kulübümüze ulaşabildik. 16 kulübümüz ve 1 kulübümüze de telefonla ulaştığımızdan 17 kulübümüz ittifakla Ali Bey’in istifasının reddine ve Ali Bey’in süresi boyunca vazifesinde kalması hususunda ittifak etti. Kendisinden kararını değiştirmesi hususunda ricada bulunduk. Kendisi bizi kırmadı. Bu hususta hepimizin ortak bir görüş birliği vardır. Çünkü sezonun bitimine çok az bir süre kaldı. Bu süre sonunda 4 takımımız düşecek, 3 yeni takımımız gelecek. Şartlar, ortam farklılık arz edecektir. Bu süreçte yeni bir başkan değişikliğinin hiçbir haklı gerekçesini görmedik. Çünkü Ali Bey’in bulunduğu süreç içinde en az kendi kulübünün menfaatleri kadar hepimizin menfaatlerini koruduğunu ve menfaatlerimizin korurken önceliğinde kendi kulübünden çok bizlere vermiş olduğu arkadaşlarıyız. Bu hususta en fikiriz. Teklifimizi ve ısrarımızı kabul ettiği için Çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...